varstory2

Vår matfilosofi

SPIS&DELI.-konceptet är till för dig som vill älska livet och må ännu bättre. Vi har känt och förstått livsstilens betydelse för människans hälsa och välmående.
Vår mission är att skicka denna kunskap vidare till så många människor som möjligt.

Kom och låt oss serva dig!

 

 

Kan vi dessutom influera våra gäster att tänka nya tankar och därmed våga sträcka sig mot nya utmaningar i livet, har vi lyckats. Varje ny positiv tanke är en möjlighet till förändring vilket också driver utveckling i en riktning som förbättrar den värld vi lever i.

SPIS&DELI's kockar arbetar hårt varje dag för att kunna leverera mat som vill Dig väl. Genom att ständigt arbeta mer att utveckla våra produkter och vårt arbetssätt vill vi säkerställa en hög kvalité -och smakupplevelse för våra gäster.

Frukost
Vi har en frukostmeny som är tillgänlig från 08.00-11.00. Där finner du surdegssmörgås, laktosfri yogurt med vår egenrostade musli, chiapudding med bär, kokt ägg, smoothies och mycket mer. Vi gör din frukost på beställning.
…….

Luncher

Originalidén till SPIS&DELI tog avstamp i en vilja att kunna erbjuda människor bra naturlig mat snabbt.  Bra mat är en av grunderna till optimal hälsa.

ingredienser, såsom örter, vegetabiliska och animaliska proteiner samt växtblandningar som alla användes för att läka. Inspirationen till SPIS&DELI's interiör är hämtat från de gamla apoteken och står för kopplingen mellan mat som medicin för din hälsa.

SPIS&DELI's interiör är det nya "apoteket". Målet är att vara en del av människors omsorg om sin hälsa. Interiören syftar till att uppmuntra kunderna att ta vara på sitt fysiska och mentala välbefinnande. SPIS&DELI's restaurangmiljö har en idealisk atmosfär för att välja en ännu bättre livsstil.

Alla maträtter är komponerade och tillagade så att maximalt av den naturliga kraft som råvarorna innehåller utvinns. Att arbeta säsongsbetonat och med närproducerade råvaror innebär inte bara smakupplevelser i toppklass, även dess inverkan på miljön minskas.

Avhämtning

Alla maträtter på SPIS&DELI's meny är packade för avhämtning, precis som hos vilken snabbmatsleverantör som helst, och delikylarna finns på plats.

Juicebar

Våra juicer är komponerade för att hjälpa kroppen att bygga upp ett försvar mot inflammationer och infektioner. Med namn som till exempel "Antioxidant", "Vitaminbomb" och "Energi" kan Du själv välja passande juicer.

Vi lägger ner mycket kraft, energi och kärlek i våra färskpressade juicer eftersom dessa har extremt hög hälsofunktion. Bland annat har vi tagit fram en juice som är mixad mellan "hemmagjord" mjölk av nötter samt svenska bär för att uppfylla alla energi- och näringskrav på en perfekt måltidsersättning i flytande form.

Deli

Färdigpackat – ta med direkt! I vår Deli-avdelning på SPIS&DELI finner du bland annat de kalla rätterna på menyn. Här finns alla sallader, wraps, surdegsmackor och såser färdigpackade att ta med och avnjuta hemma, i bilen, bussen eller i parken. Du plockar själv det du vill ha och betalar i kassan.

Sätt guldkant på den egna måltiden hemma - snabbt, gott och nyttigt!

Förutom färdiglagad mat så finns det även andra delikatesser i butiken som till exempel det äkta surdegsbrödet, den egna musliblandning och ekologiska nötblandningar.

Café

Om du äter enligt SPIS&DELI's filosofi så klarar din kropp av en och annan onyttighet också, som till exempel en kopp kaffe eller en sötsak. Café-delen av SPIS&DELI's koncept innehåller massor av smarrigheter. Eller vad sägs om choklad -& nötdröm, brownie eller surdegskanelbulle?

I SPIS&DELI's caféutbud finner du förutom desserterna bland annat kaffe, espresso och cappucino sida vid sida med olika ekologiska tesorter.


Surdegsbröd

På senare år har surdegsbröd blivit väldigt populärt och till och med trendigt. Det beror på att vi nu bryr oss allt mer om vad vi stoppar i oss. SPIS&DELI's omtalade ekologiska surdegsbröd är handgjort och stenugnsbakat med anor från Egypten.

Den ursprungliga surdegen som SPIS&DELI's surdegsbröd är bakat på köptes in på auktion för 15-20 år sedan. Legenden säger att den härstammar från faraonernas pyramider i Egypten. Där har man funnit rester av bröd som sedan har kultiverats vidare. SPIS&DELI's surdegsbröd är smakrikt och saftigt med lång hållbarhet och bakas med ekologisk spannmål från Saltå Kvarn. 

Förutom den utomordentligt goda smaken är surdegsbrödet ett mer hälsosamt alternativ än vanligt bröd tack vare den långa jäsningsprocessen utan jäst. Under bakningsprocessen med surdegsbröd bildas mjölksyra, ättiksyra och etanol som ger mer smak åt brödet och sänker det glykemiska indexet (GI) så att du får ett långsammare blodsockersvar och längre mättnadskänsla. Dessutom bryts fytinsyran i brödet ned under jäsprocessen. Detta gör att mineraler tas upp betydligt bättre av din kropp. Näringen är därmed intakt.